zmajlogo kitajski zmajkitajski zmaj
kitajski zmajpod logo kitajski zmaj kitajski zmaj
kitajski zmaj o nas kitajski zmajponudba kitajski zmajrecepti kitajska kuhinjagalerija kitajska restavracija kitajski zmajkontakt kitajska restavracija kitajski zmajkitajski zmaj

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vemo, da zelo veliko ljudi radi tudi kdaj prime za kuhalnico in se poda vžitek kuhanje hrana. Zato smo za ljubitelje kuhanja pripravljeni deliti nekaj skrivnosti naše kuhinje.

        - Kislo pekoča juha -                             - Govedina z zeleno papriko -                           - Spomladanski zavitek -

- Yu xiang svinjiske rezine -                              - Gong bao piščanec -

                                                                  Kislo pekoča juha        

                                                     kislo pekoca juha

Sestavine :
  • 30g tofu ( sojini sir )
  • 15g piščančje ali račje meso
  • 15g bambusovi vrščiki
  • 5 kom kitajskih črnih gob ( fungus)
  • 1 kom jajce
  • 25g krompirjev škrob
  • 10g sojina omaka
  • 45 ml kis
  • 5g sol
  • 30g jedilno olje
  • 3g poper
  • 3g sladkor
  • malo sezamov olje

Priprava :

Črne gobe damo v hladno vodo za 1 uro, da se zmehčajo. Potem jih očistimo in narežemo na tanke rezine. Bambus in Tofu isto narežemo na tanke rezine. stepemo jajca.

Iz piščačjega ali račjega mesa skuhamo juho ( med kuhanjem juhe lahko dodajamo tudi malo zelenjave ) vzamemo meso in zelenjavo ven - isto narežemo na tanke rezine.

V juho dodamo gobe, bambus, tofu, meso in začimbe, zavremo juho, zgostimo s škrobom. Na koncu počasi vlijemo jajca, hkrati mešamo tudi juho.

                                                               Govedina z zeleno papriko

                                                              govedina z zeleno papriko

Sestavine:

  • 200g goveje stegno ali goveja ribica
  • 100g zelene paprike
  • 4g sol
  • 5g sojina omaka
  • 30g krompirjev škrob
  • 75g jedilno olje

Priprava :

Govedina narežemo na rezine, velikosti okoli 2 x 4 cm. Isto velja za zeleno papriko.

V eno posodo zmešamo govedino s sojino omako, škrob in malo olja, pustimo stati 20 minut.

Segrejemo vok, dodajamo malo olja, pražimo papriko, do pol kuhano. Vzamemo papriko ven. Ponovno v vok segrejemo olje. Ko vidite, da se je olje zečeli kaditi, dodamo meso in toliko prepražimo meso, da spremeni barvo in potem dodajamo papriko in na koncu dodamo še začimbe.

                                                                 Spomladanski zavitek

                                                            spomladanski zavitek

Sestavine :

  • 160g svinjsko meso
  • 2 kom jajca
  • 300g zelje
  • 1 kos korenje
  • 70g moka
  • 10g sojina omaka
  • 3g sol
  • 15g krompirjev škrob
  • 250g olje
  • žlica pecilnega praška

Priprava :

Sesekljamo meso, zelje in korenje narežemo na tanko rezine. V voku segrejemo olje, najprej pražimo meso, potem dodamo zelje in korenje in nadaljujemo s praženjem. Na koncu dodajamo sol in sojino omako, in imamo nadev.

V posodi stepemo jajca, dodamo moko, pecilni prašek in vodo - iz tega pa naredimo palačinke.

Zavijemo nadev v palačinke in ocvremo na vročem olju.

                                                              Yu xiang svinjinske rezine

                                                           yu xiang svinjiske rezine

Sestavine :

  • 200g svinjsko stegno
  • 50g bambusovi vrščki
  • 25 kitajske gobe ( fungus )
  • 25g por
  • 15g česen
  • 10g ingver
  • 10g rdeči cili
  • 15g sladkor
  • 5g kis
  • 2g sojina omaka
  • 25g krompirjev škrob
  • 100g olje
  • sol
  • eno skodelico juho

Priprava :

Črne gobe damo v hladno vodo za 1 uro, potem jih očistimo in narežemo na tanke rezine. Bambus in meso isto narežemo na tanko rezine. Česen in ingver sesekljamo.

V eno posodo zmešamo meso s sojino omako, škrob in malo olja. Pustimo stati 20 minut.

Zmešamo 15g škroba, sol, sladkor, sojino omako, kis in juho.

Segrejemo vok, dodajamo olje. Dodajamo česen in ingver. Ko vidimo, da se olje začne kaditi, pomeni, da je dovolj vroče. Dodajamo meso, pečemo toliko čaša, da se spremeni barvo. Nato dodajamo fungus in bambus. Na zadnje vlijemo prej pripravljeno mešanico juhe. Nadaljujemo s kuhanjem in na koncu zgostimo s škrobom.

                                                                Gong bao piščanec

                                                          gong bao piscanec

Sestavine :

  • 250g puščančjega prsa
  • 10g arašidi
  • česen 2 kom
  • ingver
  • por
  • suhi čili
  • 5 g kis
  • 10g sladkor
  • 2g sojina omaka
  • 1 žilico kitajsko rumeno vino
  • 20g krompirjev škrob
  • sol
  • juho

Priprava :

Meso narežemo na kocke, velikost 2 cm. V posodo zmešamo meso, sojino omako, škrob in malo olja, pustimo stati 20 minut.

Česen in ingver sesekljamo, por narežemo na tanke rezine ali tudi lahko sesekljamo.

Zmešamo juho, sladkor, vino in kis.

V olje naprej dodamo suhi čili, potem dodamo meso, potem česen, ingver in por. Na koncu vlijemo juho in zgostimo s škrobom.

Veliko prijateljev in stranke nas vedno znova prepričuje, da izvedemo tečaj kitajske kuhinje. Ampak zaradi prostorske in časovne omejitve, nismo mogli zadovoljiti njihovih želja. Ampak delamo na tem, da bomo našli termin, da tečaj izvedemo. Če želite biti eden izmed kandidatov za tečaj, nam lahko pustite svoje kontaktne podatke tukaj. Vas bomo obvestili, ko bo možno.

Hvala za vaše zaupanje!